Ο ενεργός πολίτης

Ιστολόγιο ενημέρωσης με βαρύτητα σε θέματα καθημερινότητας, κοινωνικής πολιτικής και ποιότητας ζωής για το Ανατολικό Εορδαίας Ν. Κοζάνης

Ο καιρός στο Ανατολικό Εορδαίας

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη πρόταση προς το Τοπικό Συμβούλιο

     Προτείνουμε στο σώμα του Τοπικού Συμβουλίου να σκεφθεί και να αποφασίσει για το οδολόγιο του χωριού. Το οδολόγιο συγκροτείται από την ονοματοδοσία (το όνομα) μιας οδού και την αριθμοποίηση (τον αριθμό) ενός ακινήτου που βρίσκεται επ' αυτής και αποτελούν την ταυτότητα ενός δρόμου. Να προβεί σε εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσει οριστικά για την υλοποίηση (βάση του Ν.3852/10, άρθρο 82 &84) και την εφαρμογή της. Γιατί όλα αυτά;
    Γιατί η υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι η δέουσα. Έχουν περάσει 35 χρόνια (!!!) και δεν μπήκε μια πινακίδα ονόματος και 29 χρόνια (!!!) που δεν μπήκε πινακίδα αριθμού.
     Το Ανατολικό ήταν το πρώτο χωριό σε επίπεδο Περιφέρειας, εδώ και 42 χρόνια, που είχε προβεί στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί ονομασίας οδών και πλατειών και τοποθέτησε ονόματα στους δρόμους και αριθμούς σε όλα τα σπίτια.
     Σήμερα η μορφή του πολεοδομικού ιστού έχει αλλάξει ριζικά. Υπάρχουν νέα οικοδομικά τετράγωνα (ΟΤ), νέα οικόπεδα, κατατμήσεις και ενοποιήσεις οικοπέδων, ανέγερση συγκροτήματος εργατικών κατοικιών κ.α.  


Προτείνουμε:
  1. Να αντικατασταθούν οι εναπομείνατες πινακίδες ονομάτων οδών, που είναι 16 στο σύνολό τους, σκουριασμένες, βαμμένες κ.λ.π. και να τοποθετηθούν νέες. Μάλιστα στον κεντρικό δρόμο, προτείνουμε να τοποθετηθούν επί στύλου.
  2. Να αντικατασταθούν οι εναπομείναντες πινακίδες αριθμών, που είναι 41 στο σύνολό τους, σκουριασμένες, βαμμένες κ.λ.π. και να τοποθετηθούν νέες με ορθή εφαρμογή του νόμου.
  3. Να ονοματοδοθούν οι ανώνυμοι δρόμοι του πολεοδομικού ιστού και αυτοί των εργατικών κατοικιών.
     Επίσης να αποχαρακτηρισθεί η κεντρική πλατεία του χωριού, από "Πλατεία 21ης Απριλίου" σε "Πλατεία Χαράλαμπου Λ. Παυλίδη", γιατί ήταν και μέχρι σήμερα είναι, ο μοναδικός που με ανιδιοτέλεια, χάρισε σοβαρό μέρος της περιουσίας του για τον συγκεκριμένο χώρο και εν γένει για το χωριό.
     Με τη  πλήρη ανασυγκρότηση του οδολογίου, θα μπορούσε το τοπικό συμβούλιο Ανατολικού, να ονοματοδοτήσει και τα άλλα τρία (3) πάρκα.

1 σχόλιο:

  1. να τα φτιαξουν χρειαζονται αλλα η ιστορια δεν αλλαζει να παραμεινουν ως εχουν το ιδιο και η ονομασια της πλατειας στον χαραλαμπο παυλιδη αξιζουν πολλα περισσοτερα απο μια ονομασια πλατειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή