Ο ενεργός πολίτης

Ιστολόγιο ενημέρωσης με βαρύτητα σε θέματα καθημερινότητας, κοινωνικής πολιτικής και ποιότητας ζωής για το Ανατολικό Εορδαίας Ν. Κοζάνης

Ο καιρός στο Ανατολικό Εορδαίας

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η ανευθυνότητα των αρμοδίων ...

     Χαρήκαμε όταν μάθαμε - επιτέλους - οτι θα γίνει ανισόπεδος κόμβος στην διασταύρωση Ανατολικού-Πτολεμαϊδας. Μετά από ανθρώπους που έχασαν άδικα την ζωή τους, τόσους τραυματίες και καταστροφές περιουσιών ... γελαστήκαμε όμως ...



και έτσι όταν δόθηκε σε κυκλοφορία ...
... ξεκινήσαμε τις διαμαρτυρίες ... (για να διεκδικίσουμε το αυτονόητο!!!)

Επιτροπή Πρωτοβουλίας
Ανακατασκευής  Οδικού
  Κόμβου Ανατολικού       

Ανατολικό 1 Ιουνίου 2007
  
Προς
Γενικό Γραμματέα
Περιφερειακής Διοίκησης
Δυτικής Μακεδονίας
κ.κ. Λεούδη Ανδρέα
Ζ.Ε.Π. Κοζάνης
Κύριε Γενικέ
βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας αποστείλουμε την παρούσα, μετά το πρόβλημα που προέκυψε με την προσωρινή παράδοση σε κυκλοφορία του οδικού κόμβου Ανατολικού, ο οποίος κατασκευάστηκε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Κοζάνης – Φλώρινας.
Οι ενεργοί και σκεπτόμενοι κάτοικοι του Δήμου Βερμίου, με την προσωρινή παράδοση σε κυκλοφορία του οδικού ανισόπεδου κόμβου, θορυβήθηκαν και σε επιτόπιο έλεγχο, διαπίστωσαν την καταστρατήγηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, τον εμπαιγμό και την κοροϊδία.
Μετά από αυτό, ενημέρωσαν τους κατοίκους όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Βερμίου και προέβησαν στην συγκέντρωση υπογραφών, ως προς την ανακατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Ανατολικού. Επειδή οι υπεύθυνοι δεν έλαβαν υπόψη τους:
1.    Τον χάρτη  βατότητας του Νομού Κοζάνης (ο οποίος ισχύει από το 1958 και χαρακτηρίζει τον δρόμο Πτολεμαΐδα – Πύργοι επαρχιακό με αρίθμηση 3 και τον δρόμο Πτολεμαΐδα – Άγιο Χριστόφορο χωματόδρομο. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επίσημα ακόμη συνδέεται με το κέντρο της επαρχίας Εορδαίας (Πτολεμαΐδα) μέσω Ανατολικού).
2.     Τον φόρτο ροής οχημάτων του δρόμου πρωτεύουσας σημασίας Πτολεμαϊδας – Πύργων. ( Η κυκλοφορία οχημάτων είναι 4 προς 1,  καθότι ο επαρχιακός δρόμος 3 του Νομού Κοζάνης εξυπηρετεί το Ανατολικό, Κομνηνά, Μεσόβουνο, Πύργους, Πεντάβρυσο, Περαία, Πελαργό, Αντίγονο ο οποίος  συνδέεται με τον εθνικό οδικό δίκτυο Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, μέσω Έδεσσας, ενώ ο χαρακτηρισμένος χωματόδρομος Πτολεμαϊδας – Δήμου Αγίας Παρασκευής, δευτερεύουσας σημασίας, συνδέει τον Άγιο Χριστόφορο, Καρυοχώρι, Σπηλιά και Ερμακιά).
3.    Την κακή διαμόρφωση του σημείου σύνδεσης από τον Δήμο Βερμίου με τον ανισόπεδο οδικό κόμβο. ( Δημιουργήθηκε ένα  ¨σίγμα τελικό¨ δέκα πέντε μέτρα πριν από την σύνδεση, με στένωμα του οδοστρώματος και απότομη ανάβαση).
Κύριε Γενικέ,
μετά από όλα αυτά και μετά από την κατάσταση που διαπιστώσαμε σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης των υπογραφών, για την αποφυγή «θερμού επεισοδίου» επισκεφθήκαμε τον κ. Μαρμαρά, ο οποίος ενέσκηψε στο πρόβλημα θετικά, διαπίστωσε τα δίκαια αιτήματά μας και δεσμεύθηκε στην άμεση λύση του προβλήματος. Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Γενικό Διευθυντή  κ. Κοκόλη, τον οποίο αφού ενημερώσαμε και εκείνος με την σειρά του (ο μοναδικός γνώστης της βατότητας μαζί με την κα Ταραλίδου), δεσμεύθηκε στην άμεση λύση.
Επειδή οι κάτοικοι του Δήμου Βερμίου είναι ανάστατοι, για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, επειδή δεν θέλουν να συμβεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα (ήδη συνέβησαν κάποια μικρά), είναι αποφασισμένοι να προβούν σε έντονες και δυναμικές κινητοποιήσεις με την λήξη της προθεσμίας την οποία μας έδωσε ο κ. Μαρμαράς (μέχρι την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007).
Κύριε Γενικέ,
ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, ούτως ώστε:
1.    Ο πρωτεύουσας σημασίας (επαρχιακός 3) δρόμος Πτολεμαϊδας - Πύργων, να επανέλθει στην πρότερη του κατάσταση.
2.    Να γίνει διαπλάτυνση του οδοστρώματος και να προβλεφθεί η ποιότητα της ασφάλτου κατά την περίοδο του χειμώνα.
3.    Να τοποθετηθούν άμεσα πινακίδες κατεύθυνσης επί του κάθετου άξονα Κοζάνης – Φλώρινας προς Δήμο Βερμίου.
Πιστεύοντας στην άμεση παρέμβασή σας για την λύση του προβλήματος, την Δευτέρα 4 Ιουνίου προβαίνουμε σε ειρηνική παρουσία επί του ανισόπεδου κόμβου στις 11:00 π.μ. και επιφυλασσόμεθα για δυναμικότερες κινητοποιήσεις και προσυπογράφουμε την παρούσα.
Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας
της Ανακατασκευής του Οδικού
Κόμβου Ανατολικού
Σιδερίδης Γρ. Ιωάννης
Αρχειοθέτης
Έπονται υπογραφές των μελών της Ε.Π.Α.Ο.Κ.Α., όπως  και υπογραφές κατοίκων του Δήμου Βερμίου









Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ανακατασκευής Οδικού Κόμβου Ανατολικού


1.

Σιδερίδης Ιωάννης

Ανατολικό

2.

Πρασάκου Σόνια

Ανατολικό

3.

Γκιούρος Γεώργιος

Πύργοι

4.

Γρηγοριάδης Λάζαρος

Ανατολικό

5.

Παπαδόπουλος Δαμιανός

Ανατολικό

6.

Ντίνα Αικατερίνη

Μεσόβουνο

7.

Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος

Ανατολικό

8.

Σπυρίδης Ιωάννης

Ανατολικό

9.

Θωμαϊδου Χριστίνα

Κομνηνά

10.

Καραγιαννίδης Γεώργιος

Ανατολικό

11.

Τσοκτουρίδης Ιωάννης

Κομνηνά

12.

Παυλίδης Νικόλαος

Ανατολικό

13.

Βαγγόπουλος Ιωάννης

Πύργοι

14.

Θεοχαράκος Εμμανουήλ

Ανατολικό

Επικοινωνία:
1.
Σιδερίδης Ιωάννης
6973241416
2463031583
2.
Πρασάκου Σόνια
6978676112
2463031443
3.
Σπυρίδης Ιωάννης
6976165036
2463031465

και ενημερώσαμε τον κόσμο με πλήθος ανακοινώσεων, συνεντεύξεων και όχι μόνο  ...













ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΚΑΤΟΙΚΩΝ  

Αγαπητοί Συνδημότες,
η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, σας ενημερώνει ότι κατέθεσε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αίτημα με το οποίο ζητάει την ανακατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Ανατολικού.
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας ήρθε σε επαφή με τον γενικό διευθυντή της Περιφέρειας, με την Δ.Δ.Ε. και με την ΔΕΚΕ της Περιφέρειας. Όλοι αυτοί οι αρμόδιοι, ως εποπτεύουσα αρχή του έργου, της λειτουργικής ολοκλήρωσης του οδικού τμήματος Κοζάνη – Φλώρινα, με την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Ανατολικού, μας απάντησαν με ένα στόμα ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο και ορθό. Την Παρασκευή (1 Ιουνίου) μας είπαν ότι η ανάδοχος εταιρεία (Αθηναϊκή Τεχνική) μέσω του μηχανικού της δεν κάνει δεκτό το αίτημά μας. Η πρόταση της εταιρείας, η οποία είχε τρεις αντιπροτάσεις, ήταν:
·       Ο κόμβος παραμένει ως έχει και τοποθετούμε μόνο φανάρια στον  δρόμο Ανατολικού.
·       Τοποθετούμε φανάρια στο δρόμο Ανατολικού και φαρδαίνουμε λίγο τον δρόμο
·       Ενώνουμε το δρόμο Ανατολικού και Αγίου Χριστοφόρου και τα αυτοκίνητα τα ρίχνουμε σε μία ροή.
Μετά από αυτή την απάντηση, την οποία, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας δεν έκανε δεκτή, ήρθε σε επικοινωνία με τους κατοίκους του Δήμου και με τους κοινωνικούς φορείς και αποφάσισε να προβεί σε κινητοποιήσεις. Άμεσα η ΔΔΕ ήρθε σε επαφή με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας και ζήτησε ραντεβού στα γραφεία της Περιφέρειας, αύριο Δευτέρα 4 Ιουνίου.
Αγαπητοί Συνδημότες,
η Επιτροπή Πρωτοβουλίας θα πάει στο ραντεβού της Δευτέρας όπως και στο ραντεβού που θα γίνει την Τετάρτη (6 Ιουνίου) στην Περιφέρεια παρουσία και της αναδόχου εταιρείας του έργου, αλλά από όλους εσάς, ζητάει να είσαστε σε εγρήγορση για την Κυριακή 10 Ιουνίου, για να προβούμε σε δυναμικές  κινητοποιήσεις.
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας εκτός από την δική σας αμέριστη συμπαράσταση, έχει και την στήριξη:  
·       Των ΚΤΕΛ Πτολεμαϊδας (αστικές γραμμές)
·       Των ΚΤΕΛ Κοζάνης (υπεραστικές γραμμές)
·       Των τουριστικών λεωφορείων
·       Των γραφείων μεταφορών
·       Των γραφείων οδικής βοήθειας
·       Του σωματείου οδηγών ταξί
οι οποίοι δήλωσαν ότι θα βρεθούν δίπλα μας την Κυριακή 10 Ιουνίου, αν χρειαστεί.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Πρωτοβουλίας θέτει του πολιτευτές και τους βουλευτές του νομού μας προ των ευθυνών τους.
Μετά την αποπεράτωση και των δυο ραντεβού στην Περιφέρεια, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας θα προβεί και σε νέα ενημέρωση, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι θετική και δεν θα είναι κάλεσμα δυναμικών κινητοποιήσεων.
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας
για την ανακατασκευή του οδικού ανισόπεδου κόμβου Ανατολικού
... και παρουσιάζοντας τα αιτήματα μας  ...



... καταφέραμε:
  1. Να διορθώσουν το οδόστρωμα
  2. Να αφαιρέσουν την νησίδα
  3. Να μπούνε οι αναμονές για φωτεινή σηματοδότηση
  4. Να ενισχυθούν οι προστατευτικές μπάρες
  5. Να αλλάξει η πορεία το οδοστρώματος
  6. Να αποσπάσουμε πολλές θετικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις, οι οποίες ΔΥΣΤΥΧΩΣ έμειναν υποσχέσεις..... 
ΚΑΙ ΕΤΣΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ... ΣΗΜΕΡΑ ....
... κινδυνεύει η ζωή όλων των οδηγών ...
  

   














... κινδυνεύει η υγεία μας, γιατί έχει μετατραπεί σε εστία ρύπανσης και μόλυνσης ...


 










... και να μην αναφέρουμε ...
  • την πολύ κακή σήμανση του Κ.Ο.Κ. !!! (σήματα σε χώμα, σκουριασμένα, χρησιμοποιημένα από 2ο χέρι, κακώς τοποθετημένα, μηδαμινή ορατότητα κ.α.)
  • την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση !!! (αυτοί γιατί δεν διώκονται;)
  • την αδιαφορία όλων (ποιοί παραλάβανε το έργο; ποιοί υπέγραψαν; οι αιρετοί που κατοικούν στον τ. δήμο Βερμίου & Αγίας Παρασκευής και περνούν καθημερινά τον ανισόπεδο κόμβο, γιατί δεν καταγγέλουν την κατάσταση; ποιοί έχουν ευθύνη;) όπως:















Ευχόμαστε:
  • Να μην πάθει κάτι σοβαρό  κάποιος οδηγός (μέχρι τώρα είχαμε 9 τροχαία)
Ζητούμε:
  • Να ευαισθητοποιηθούν Ανθρωποι που έχουν ευαισθησία
Απαιτούμε:
  • την άμεση επέμβαση των αρμοδίων και συναρμοδίων οργάνων και φορέων και όχι γιατί θα ξανακατέβουμε σε κινητοποιήσεις, ως ενεργοί πολίτες, αλλά ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!!!

1 σχόλιο: